Zivot sa mackama I Glava

Published on 09/02,2012

ŽIVOT SA MAČKAMA

I GLAVA

   Laza, da to je moja mačka. Siva kao ruska plava, a vesela kao leptir. Od njega sam naučila mnogo toga, a veoma mi je teško palo kada sam ga izgubila. Svaki put kada vidim mačku u daljini, mislim na Lazu. Sa mnom je godinu dana provodio vreme, od leta do leta. Veoma je lepa priča kada je došao.

   „Pre škole sam izašla napolje da se malo izjurcam, kad ugledah nešto malo sivo, kad ono mače! Poskočila sam od sreće. Dala sam mu ime Iva. Pevala sam mu pesmu „Bere deda kruške“, pa sam pomenula ime Iva. Kada smo išli kod veterinara on je rekao da je Laza muško! Hahahahaha! Dobro nek se zove, nek se zove......Laza!“

    Svaki praznik sam dočekala sa njim. Za njegov rođendan (10. oktobar) sam zadužila babu i tetku da dođu i donesu poklone. Nova godina...kupila sam mu igračkicu plišanu macu (mada nije bio baš oduševljen, ali nema veze).

    Tužno je kad moraš da se rastaneš od voljene osobe ili životinje. Ne želim da pričam o tome...

   Kada je došlo neko mače, Laza ga je gledao sa mržnjom. Ali mu ne zameram. Logično je da se ljuti. Ne zato što ga ne zna, već zato što me voli. Ali zna da ja njega volim i on shvata sve to. Ali umeo je ga grebe. Mislim, kao svaka mačka. Koliko puta je imao problema sa fizičkim izgledom i zdravljem. Na ovoj slici je bio malo mače, zdravo i veselo.

   Rano ujutro je uvek dolazio da jede plazmu izdrobljenu u mleko. Polako je rastao, i  izrastao u pravog mačora.


    Posle nekog vremena na svet je došla Vini. Malo žuto mače sa plavim okicama. Nažalost nema slike. Ali ti neznaš kako je bilo smešno kad se Laza kupa, a ona ga gleda, a onda ja kažem:

   „Lazo, nemoj da se kupaš pred damom!“, a on me gleda kao „šta ti je?“.

   Ali mi je u život ušla nova mačka po imenu Maza. Veoma voli da se mazi i zato je dobila ime. Maza je jednog dana došla kod nas kad je bila mače, ali se ponovo vratila. Kada je došla imala je prljavu njuškicu. Evo njene priče:

   „Jednog sunčanog dana kada sam htela da vozim rolere, videla sam macu. Mjaukala je jer je bila gladna. Bila je plašljiva. Mada kad sam joj dala mleko malo se opustila. Od tad smo postale najbolje drugarice.“

Sledećeg dana smo ceo dan sedele napolju i mazile se. Mnogo je volim.Sad kad je mazim po vratu ona samo što ne padne u nesvest od miline. Maza kod nas u selu ima većinu neprijatelja.

 Da kažem da je juče bio 12. maj 2012, Mazin rodjendan. A takodje je i bio i mojoj mami!

  Ali ima i prijatelja. To je Azrael. On je njen muž. Ovih dana dolazi na dorucak i jede sa Mazom. Kad on ide ona jednostavno mora da ga poljubi! Ali sada sam vam ispričala sve o Mazi, Lazi, Vini i Azraelu, (a čak znate kad je mojoj majci rođendan!) ispričala sam sve ukratko. Ali ćete sada videti kako moj život teče sa mačkama.Smile


Comments

  1. 03/18,2021 | 11:53

    This is just the information I am finding everywhere. Thanks for your blog, I just subscribe your blog. This is a nice blog..

  2. 01/09,2021 | 12:27

    This is really an amazing article. Thanks a lot for sharing a piece of wonderful information. keep it up posting.

  3. 01/07,2021 | 13:46

    Thank you so much for sharing such an nice article with us.

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me